loader-logo
Favibooks Mini Usb Album

Ο Παππούς μου ήταν το άλμπουμ που κολλούσες τις φωτογραφίες…
Η Μαμά μου είναι το ψηφιακό άλμπουμ…
Και εγώ είμαι το ακόμα πιο εξελιγμένο άλμπουμ.
Αυτό που παίρνει και τα ψηφιακά σου αρχεία!

Favibooks Mini Usb Album

Favibooks story

Γειά σου είμαι ο Κώστας από τα Favibooks και θα χαρώ να σου πω την ιστορία τους.

Το ήξερες ότι ο εγκέφαλος μας δεν είναι τόσο καλός στο να θυμάται αυτά που ακούει ? Δεν το λέω εγώ, το λένε οι επιστήμονες..

Εγώ το έμαθα με ένα πολύ μεγάλο τίμημα. Μετά από αρκετό καιρό, άρχισα να ξεχνάω την φωνή της μητέρας μου, η οποία είχε φύγει από τη ζωή πριν τρία χρόνια. Βλέπεις τότε αν και είχα τραβήξει πολλά video για να έχω την φωνής της, ήταν σε ένα παλιό σκληρό δίσκο ο οποίος χάλασε και έχασα όλα τα αρχεία. Ευτυχώς που τουλάχιστον έχω πολλές εκτυπωμένες φωτογραφίες. Όταν ένοιωσα το πρόβλημα έπρεπε να βρω ένα τρόπο να διασφαλίσω την ιστορίας της, άθικτη, σε εικόνα και ήχο και σε ένα μέρος όπου θα μπορούσα να ανατρέξω εύκολα κάθε φορά που θα ήθελα να θυμηθώ.

Εκεί ξεκίνησαν τα favibooks, το 2015. Με την ιδέα του πως θα μπορούσα να έχω μέσα στο άλμπουμ μου με όλες τις φωτογραφίες και όχι μόνο τις καλύτερες. Αλλά και τις μουσικές και τους ήχους και τα video ώστε να μπορώ κάθε φορά απλά παίρνοντας το άλμπουμ να θυμάμαι καλύτερα την ιστορία που μου διηγείται.

Μέσα στα επόμενα 6 χρόνια αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα, με την δημιουργία της τεχνολογίας που κάναμε στα favibooks και μας επιτρέπει πλέον να έχουμε ήχο, κίνηση, εικόνα μαζί με τις εκτυπωμένες φωτογραφίες σε ένα άλμπουμ. Έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο για να μπορούμε να λέμε καλύτερα την ιστορία μας.

Αλλά όχι μόνο αυτό. Σε όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε στόχο το να βρούμε πως μπορούμε να πούμε καλύτερα μια ιστορία.. Σκεφτήκαμε το ρητό «Η πρώτη εντύπωση μετράει. Έτσι έγινε βασικός παράγοντας για εμάς το να έχουμε όμορφα και μοναδικά εξώφυλλα. Και τι καλύτερο μέρος απο τον κόσμο της μόδας για να αντλήσουμε έμπνευση. Έτσι τα favibooks κατασκευάζονται από υφάσματα. Από απλά και μονόχρωμα έως μεταξωτά και πολύχρωμα με ιδιαίτερα σχήματα. Μέχρι που μάθαμε και το πώς να τυπώνουμε και τα δικά μας υφάσματα ώστε να μπορούμε να ζωντανέψουμε την κάθε μια σας δημιουργική σκέψη.

Είναι σημαντικό για εμάς να τα κατασκευάζουμε όσο πιο φιλικά στο περιβάλλον μπορούμε. Οπότε τα εξώφυλλα μας είναι απο ξύλο. Ένα υλικό το οποίο είναι φυσικό και ποιοτικό. Οι εκτυπώσεις των φωτογραφιών γίνονται με μελάνια που έχουν σαν βάση το νερό, και τα περισσότερα υφάσματα προσπαθούμε να είναι οργανικά και εκτυπωμένα με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Τέλος όταν αποθηκεύουμε τα αρχεία μας μέσα στο άλμπουμ και όχι στο cloud δεν δαπανάμε ηλεκτρική ενέργεια για να τα διατηρούμε σε κάποιον server.

Οι ιστορίες μας λέγονται καλύτερα αυτήν την εποχή αν δούμε την τεχνολογία ως ένα ακόμα μέσω έκφρασης και επικοινωνίας. Οπότε γνωρίσαμε και αγαπήσαμε την τεχνολογία της ενισχυμένης πραγματικότητας η οποία μας επιτρέπει να προβάλουμε ψηφιακό υλικό επάνω στην εκτύπωση και να μετατρέψει ένα άλμπουμ… σε μία μαγική εμπειρία . Και σύντομα θα δεις πολλά γύρω από αυτό.

Το πιο σημαντικό από όλα όσα κάναμε στα Favibooks είναι ότι μπορούμε να δώσουμε σε εσένα όλες τις επιλογές. Εσύ είσαι αυτός που ξέρεις καλύτερα από όλους μας την ιστορία που θέλεις να πεις, το εξώφυλλο που της ταιριάζει, το χρώμα του, το ύφασμα του, την υφή του, και ότι θέλεις να γράψεις σε αυτό. Να έχεις την επιλογή να μην βάλεις μόνο φωτογραφίες, αλλά και βίντεο και μουσικές και ήχους και ιστοσελίδες ή ακόμα και τρισδιάστατα αντικείμενα που να προβάλλονται επάνω στο χαρτί. Να έχεις όλα τα μέσα που χρειάζεσαι για να επικοινωνήσεις και να πεις την δικιά σου ιστορία. Όπως εσύ θέλεις. Χωρίς να περιορίζεσαι μόνο στην εκτύπωση.

Τέλος αγαπάμε τους καλλιτέχνες, είναι οι άνθρωποι που νοιώθουν την κοινωνία και μας βοηθάνε όλους με τον τρόπο τους να γίνουμε κάπως καλύτεροι. Έτσι είναι στο DNA των Favibooks να συνεργαστούνε μαζί τους, για να σας βοηθήσουμε, όλοι μαζί να κάνετε καλύτερες ιστορίες. Και σε αυτό θα ακούσεις στο μέλλον κάποια πολύ όμορφα πράγματα.

Αυτή είναι η ιστορία μας ως σήμερα. Τα επόμενα κεφάλαια... θα τα γράφουμε παρέα!